Jeg har fået lov at kommentere en sag fra politigården i Århus, hvor en ansat manipulerede bl.a. sine kolleger og fik adgang til en masse billeder og informationer fra deres telefoner.

Der er faldet dom i sagen d 20. januar i år, og som jeg også citeres for i artiklen, har jeg utrolig ondt af ofrene i denne sag, da deres tillid er blevet misbrugt på det groveste.
Der er absolut ingen grund til at bebrejde ofrene, de blev manipuleret, og jeg tror ingen kan se sig helt fri for at kunne havne i lignende situationer.

Og ja der er stor forskel på god tro og ond tro.
Det er stort set umuligt at beskytte os imod de, der partout vil ind, og gør alt hvad de kan – og dette gælder uanset om det er en kollega i it afdelingen, som vi stoler på eller en, vi ikke kender på forhånd, som sender os en mail med et link, som de forsøger at lokke os til at klikke på.

Heldigvis er det et fåtal, der er kriminelle og misbruger andres tillid, men de findes derude.

Sund fornuft går sjældent af mode” som en tidligere chef altid sagde, og sund fornuft er noget af det vigtigste, vi skal bruge i disse sager.
Udover sund fornuft, så husk nu at lade være at genbruge passwords og selvfølgelig aldrig udlevere passwords til andre og husk nu at slå MFA til på dine tjenester hvor det kan lade sig gøre, så er du altså noget bedre beskyttet.

Artiklen fra Tv2 kan du læse her:
https://nyheder.tv2.dk/krimi/2023-01-20-it-ansat-fra-politiet-skal-i-faengsel-for-at-gemme-kollegers-private-billeder